El Sotabosc

El meu racó en català

Afegeix-me!

Busca alguna cosa!

diumenge, 24 de gener de 2016

Relat | Contes de Mitjanit #5 | La filla del versLa criatura s'asseu com cada cada tarda i clava la seva mirada sobre el full en blanc. Les pupil·les color xocolata se li dilaten, aixeca les celles lentament, parpelleja suaument deixant caure una pestanya sobre la palma de la seva mà, oberta sobre aquell mar, blanc i veraç. La pell del seu rostre presenta arrugues per tot arreu. La mà li tremola. Amb l'esquerra agafa un bolígraf i se l'acosta a la cara. L'observa durant una estona, amb una cara freda i indesxifrable. Als cinc minuts tanca la mà on reposava la pestanya ja blanca i s'aixeca bruscament. Es dirigeix cap al bany. Només entrar per la porta, gira el coll i centra la mirada en el mirall que penja sobre el lavabo. Amb una mà li mostra al seu amic la pestanya i se la col·loca sobre el front. Amb l'altra, li clava el bolígraf delicadament als ulls i es prèn el seu temps a deixar-li les fosques conques ben netes.

Un gnom se li puja a l'espatlla dreta i li parla en vers. Ell està sord.

Encara es troba assegut al seu escriptori. Obre el seu cor sobre el paper tot blanc i deixa que li arribi un raig de llum procedent de les estrelles del cel, a través dels forats on abans tenia els globus oculars. Però li pesa el cap i el coll no se'l pot suportar. El deixa reposar sobre el full.

Al cap d'una estona, una petita dona no més gran que la mà de la nostra criatura apareix i comença a estirar-li la màniga esquerra per cridar la seva atenció. Ell no nota res. Ella crida. Ell està sord. La fada sense ales agafa i se li puja al braç per arribar a l'espatlla. Res. Baixa i es dirigeix a la seva cara. La petita treu el cap per una de les coves oculars per no veure res i xiuxiueja unes paraules. I tan gran és la mentida, que la mateixa criatura rebutja les paraules de la petita dona i se les torna amb un eco un tant sarcàstic: "És bonic. És bonic. És bonic".

♠ Fi

Comparteix això:    Facebook Twitter Google+

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada

Si no et vols perdre res

>> <<