El Sotabosc

El meu racó en català

Afegeix-me!

Busca alguna cosa!

dissabte, 26 de març de 2016

UTAU | Llista de sons (o Reclist) per a un UTAU catalàHe creat una reclist o llista de sons per a fer un UTAU en català (la llista no és compatible amb Oremo).


La llista crec que és bastant fàcil d'entendre, però hi ha un parell de coses que voldria comentar:
  • Símbol a UTAU es refereix a com s'escriu el so al programa.
  • Símbol a Windows es refereix a com s'han de guardar els arxius WAV. Alguns sons tenen s'escriuen diferent perquè Windows no diferencia entre minúscules i majúscules.
  • La pronúncia dels exemples és (o hauria de ser) la del català central.
  • Hi ha un parell de sons (A i v) que són opcionals, ja que es tracta de sons que apareixen a certes variacions regionals. 
La llista la he dissenyat per a crear un UTAU que canti en català estàndard. Si voleu fer-lo cantar en el vostre dialecte, hi haurà sons que sobraran (com per exemple el so de la vocal neutra en el dialecte nord-occidental). 

La llista sencera (amb els dos sons opcionals) cobreix quasi tots els sons de totes les variacions de la llengua. Només hi falta el so [h], però, per cobrir la paraula halar, però al ser un cas tan puntual he decidit no afegir-lo.Espero que us agradi la llista i a veure si us animeu i graveu un UTAU que pugui cantar en català! 
Comparteix això:    Facebook Twitter Google+

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Si no et vols perdre res

>> <<